Радуцький: Вірус мутує, почали хворіти більше молодих людей, дітей

Глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, засновник клініки «Борис» Михайло Радуцький заявив про мутації коронавірусі COVID-19 в Україні. Як зазначив він в ефірі телеканалу «Україна 24», про це свідчить поява нових симптомів у хворих COVID-19.

«Вірус мутує, і ми бачимо по Івано-Франківській області, там почали хворіти більше молодих людей, дітей. З’явилися нові симптоми, які раніше не були характерні для COVID-інфекції: діарея, нудота тощо – це ті симптоми, яких не було раніше при COVID-19», – сказав Радуцький.

Михайло Радуцький заявив, що Україна виходить на чергову COVID-хвилю, що також може свідчити про мутації коронавірусу.

«На сьогоднішній день все зростає, захворюваність зростає. Я думаю, що ми виходимо на чергову хвилю по COVID. По-перше, ми трошки розслабилися. Ті дві-три тижні після зимового карантину, коли ми мали ослаблення, люди розслабилися. Почали нехтувати карантинними заходами, і почалося зростання», – зазначив Михайло Радуцький.

Народний депутат підкреслив, що вакцинація – це єдиний спосіб побороти коронавірус і виробити колективний імунітет.

«Вакцинація – це найдієвіший спосіб появи колективного імунітету. Але у нас повинні бути щеплені не менше 60% всього населення», – акцентував Михайло Радуцький.