В Україні введуть нове оподаткування доходів для власників і орендарів землі

На сайті Верховної Ради України з’явився текст законопроекту №3131 про детінізаціб виробництва сільськогосподарської продукції, яким пропонується встановити механізм оподаткування доходів власників і користувачів земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, мета закону – створити умови для ліквідації тіньового ринку в використанні сільгоспземель і забезпечити рівно напружене оподаткування доходів, одержуваних від такої землі усіма її власниками і користувачами.

Для цього пропонується встановити механізм оподаткування доходів, який передбачає рівень сплати податків з доходу від використання таких земельних ділянок не нижче мінімального розрахункового податку (встановлене податкове зобов’язання).

«Це буде стимулювати їх до офіційного оформлення відносин оренди і праці, унеможливить приховування доходів від оренди та реалізації сільгосппродукції та ухилення їх від оподаткування, а також створює рівні умови ведення бізнесу для всіх сільськогосподарських товаровиробників», – йдеться в повідомленні.

У законопроекті наголошується, що механізм оподаткування доходів буде полягати в порівнянні податків, сплачених фізичними або юридичними особами у зв’язку з використанням належних їм або орендованих земельних ділянок та встановленого податкового зобов’язання.