Судно, яке скинуло у море тонни пальмової олії, екологічна інспекція відпустила

Глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований вирішив відпустити судно Stavanger, яке в одеському порту “Південний” скинуло 8 тонн пальмової олії в море і завдало мільйонних збитків. Про це у Facebook повідомив колишній виконуючий обов’язки глави відомства Єгор Фірсов. Він також опублікував відповідний документ

Фірсов уточнив, що власник судна не сплатив штраф до бюджету, а замість цього перерахував 26 мільйонів гривень на депозитний рахунок господарського суду Одеси. Він підкреслив, що зазначена сума майже втричі менше завданих збитків.

“Через пару місяців цю історію тихо зіллють, ці гроші повернуть власнику судна, і історія закінчиться нічим”, – вважає колишній чиновник.

Нагадаємо:

Подія ця сталася в морському порту «Південний» в Одеській області. У Чорне море з судна Stavanger злили пальмову олію. Виконуючий обов’язки голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов тоді написав про те, що трапилося на своїй сторінці в Facebook.

За даними державної екологічної інспекції, яка вже розрахувала збитки, завдані державі в зв’язку з тим, що сталося, у води Чорного моря було викинуто 8,437 тонни забруднюючої речовини. За оцінками фахівців, нанесений збиток склав 2,416 мільйона доларів.