Реабілітаційні установи привласнили собі майже 20,5 млн грн, виділених на ветеранів АТО

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції переплатила майже 20,5 млн грн за послуги з психологічної реабілітації постраждалих бійців АТО. Про це повідомили в прес-службі Державної аудиторської служби України.

Згідно з повідомленням, порушення, які завдали збитків держбюджету майже на 20,5 млн грн, були виявлені фахівцями Госаудітслужби під час ревізії Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Уточнюється, що були перевірені окремі питання фінансово-господарської діяльності за період з 16 вересня 2014 року по 1 червня 2016 року.

Як з’ясувалося, 11 реабілітаційних установ надавали послуги з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції в обсягах менших, ніж це визначено умовами договорів, укладених зі Службою, документацією конкурсних торгів та переговорними процедурами закупівель. Також реабілітаційні установи вносили до актів приймання-передачі наданих послуг недостовірні відомості щодо кількості осіб, які проходили психологічну реабілітацію.

«Через це Служба надмірно сплатила цим установам більш 20,2 млн грн, що завдало шкоди державному бюджету», – підкреслили в Госаудітслужбе.

Крім того, йдеться в повідомленні, одне з реабілітаційних установ надавало послуги особам, які не були спрямовані на психологічну реабілітацію структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

«За їх реабілітацію Служба надмірно сплатила 180 тис. Грн, виділених з державного бюджету», – зазначили у відомстві.

Також виявлено, що в 2015 році одне з санаторно-курортних установ завищило кількість осіб, які перебували в ньому на санаторно-курортному лікуванні. За це вартість наданих послуг була завищена майже на 96 тис. Грн. Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів, повідомили в Госаудітслужбе.

Нагадаємо, до кінця року Литва візьме на реабілітацію 60 бійців АТО.