Де на Київщині найгірші дороги (КАРТА)

З приходом весни жителі Київської області, окрім тепла і сонячної погоди, отримали і порцію щорічного негативу у вигляді знищенних автошляхів. “Моя Київщина” проаналізувала стан доріг області та вияснила, де покриття майже не постраждало, а де тепер можна проїхати тільки на важкій техніці

Для нашого аналізу ми використали цікавий інтернет-ресурс “Дороги України“, який показує стан доріг. За час існування цього проекту, його творці змогли опрацювати 54% українських доріг, тож дане дослідження не можна вважати остаточно завершеним, але певні висновнки зробити з даної інформації цілком реально.

Утім, почнемо з народної творчості. От для прикладу, фото дороги у селі Крюківщина, що під Києвом. Там ями вже самі розшукують “Укравтодор”.

пропонуємо побачити наочно, де ще на Київщині дороги вимагають необхідного ремонту. На картах кольорами зазначено: зелений – хороша дорога, жовтий – погана дорога, червоний – дуже погана дорога.

А розпочати варто з головної автомагістралі країни Одеса-Київ, яка після введення в експлуатацію постійно перебуває на стадії ремонту. Так виглядає частина дороги біля Глевахи, на під’їзді до Києва.

А це вже південніше Білої Церкви.

Проте є по цій трасі і хороші ділянки дороги, як от, наприклад, у селі Митниця

Натомість, в області є кілька магістралей, які перебувають в доволі непоганому стані. До таких відносяться Бориспільська:

Житомирська

Варшавська

Обухівська

Також, доволі непоганою є дорога, що веде на Чернігів, але деякі її ділянки також вимагають ремонту.

Тепер, перейдемо до стану доріг у районних центрах. Проте, повторюємося, карти ще не до кінця сформовані, тому зображення можуть бути неповні.

Отож, Баришівським дорогам, схоже, необхідна негайна “доза” асфальту. Хоча могло би бути куди гірше.

У Богуславі, ситуація така, що навіть ті дороги, які опрацьовані на карті потребують ремонту. А що ж тоді відбувається з “невідомими” напрямками?

Велике місто – великі проблеми. Такі як з дорогами у Борисполі.

Цікаво, якщо Центральна вулиця у Бородянці має такий вигляд, то що тоді робиться, наприклад, на вулиці Джерельній?

А от дороги Броварів, схоже, нічого не приховують.

Не могли ми пропустити поза увагою міста супутники столиці Бучу та Ірпінь, які, їхні градоначальники, люблять порівнювати з Європою. Що ж, якщо в Європі такі дороги, то від вступу в ЄС, схоже, нічого хорошого чекати не варто.

Жителям Білої Церкви теж доводиться несолодко.

У Василькові ситуація – далеко не краща.

Дороги Вишгорода продовжують негативну тенденцію.

Володарські дороги, на жаль, також не можуть похвалитися гарними результатами.

Для того, аби об’їхати навколо Згурівського парку, то схоже, що колеса пітрібно замінити на гусениці.

Іванків не дуже вирізняється позитивною динамікою на фоні загальної тенденції відсутності доріг.

Дороги Кагарлика виглядають наступним чином:

А от щодо загадкових Красятичів, райцентру Поліського району, то дані є тільки по одній дорозі, і то по прохідній. Але навіть вона вимагає ремонту. То що ж тоді з іншими двома?

Дороги Макарова також не викликають великого захвату.

А от дороги Миронівки спочатку нібито й нормальні, але ближче до центру стрімко погіршуються.

Дороги Обухова не мають нічого спільного з Обухівською трасою.

\

У Переяславі-Хмельницькому трішки переважає зелений колір, але ж скільки вулиць ще від нас приховано…

А от дороги Рокитного, судячи з карти, повинні бути найкращими в області. Але хто зна, можливо, результат “незвіданих територій” зведе нанівець хороші показники.

Дороги Сквири схожі на зелено-жовтого далматинця.

У Ставищі лище кілька проблисків червоного кольору. Зате жовтого більш ніж достатньо.

В Таращі ж ситуація зворотня – лише кілька проблисків зеленого.

Ситуація у Тетієві важко аналізувати, так як дуже мало інформації.

А от Фастів має чималі ділянки доріг червоного кольору, яким необхідна термінова “реанімація”.

Завершують аналіз дороги Яготина, які на фоні решти райцентрів виглядають доволі гідно. Проте знову ж таки, багато напрямків не проаналізовано…

Загалом, дороги були і залишаються одним із найболючіших питань для пересічних українців. Не стала виключенням і Київська область, де здавалося б, статус столичного регіону, мав би примушувати чиновників “тримати марку” з благоустрою Київщини. І хоча дороги хороші в області є, але їхня кількість наскільки мала, що просто губиться на фоні загального безладу.

І головна біда в тому, що, якщо вірити міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, кращими вони стануть не скоро, оскільки в цьому році, за його словами, планують відремонтувати лише 2% від загальної протяжності українських доріг. Тож жителям Київщини, схоже, доведеться пересідати на гусеничний транспорт…