1-2 жовтня цього року відбувся другий велопробіг пам’яті майстра спорту з вело, доцента кафедри ТМФВ (теорії методики фізичного виховання) Івана Григоровича Петренка.
Іван Григорович переїхав до нвшого міста після захисту кандидатської дисертації у Переяславі-Хмельницькому і весь час працював на кафедрі ТМФВ. Був дуже хорошою людиною, відмінним спеціалістом по дитячо-юнацькому спорту. Колектив факультету пам’ятає і шанує пам’ять про Івана Григоровича Петренка. На жаль, він помер у 2015 році.
Саме у 2015 році на честь його памяті був організований перший велопробіг за маршрутом місто Переяслава-Хм. – Канів.
Другий велопробіг цього року проели за маршрутом м.Переяслава-Хм. (ДПУ) – с.Ташань (парк князя Горчакова) – с.Доброничівка (музей археології) і назад.
Участь в ньому брали студенти І-V курсів факультету фізичного виховання. Керівник велопробігу Заслужений тренер України з вело, доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму Горбенко Микола Іванович.
Велике спасибі треба сказати за допомогу у проведенні велопробігу декану факультету, професору Віталію Вікторовичу Куйбіді, а також випускникам нашого вузу, майстру спорту СРСР з вело міжнародного класу, депутату міської ради Олександру Михайловичу Аракеляну та майстру спорту з легкої атлетики, директору футбольного клубу «Ветеран» Олександру Ладіку.